Nieuws

Start nieuw lesjaar

In september starten we met ons nieuwe lesjaar. Op 2 nieuwe locaties in Ilpendam en in Broek in Waterland. Je kunt je nu al inschrijven voor de diverse opleidingen en lessen op het gebied van yoga, stilte en filosofie. Voor zowel docenten, ouders als kinderen. Eerst een (online) proefles volgen? Dat kan! 

Yoga in de krant

"Yoga draait niet om een soepel lichaam, maar is onderdeel van een spiritueel pad", las ik afgelopen week in de krant. Een helder artikel van Alexandra van Ditmars, waarin onder andere Sharda Nandram, hoogleraar hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de Vrije Universiteit Amsterdam aan het woord komt. "Yoga is een manier om je als mens optimaal te ontplooien. In die ontplooiing spelen lichaamshoudingen een rol, maar zijn ze geen doel op zichzelf. In Nederland, maar ook in andere westerse landen en in de ​Verenigde Staten, wordt nu een stukje uit yogafilosofie geknipt en gedaan alsof dat het hele verhaal is."

Lees hier het complete artikel.

Blog: Door het water

"Kijk nou!", riep ze uit en ik volgde haar blik naar buiten. Het was een regenachtige dag en voordat ik met de directeur van deze knusse basisschool om de tafel ging zitten om met elkaar een mooie invulling te maken voor een studiedag voor het team over de stilte, had ze me rondgeleid door de school. En terwijl ze ondertussen wat praatjes maakte met de kinderen, kreeg ik een goede indruk van de school. Aan de muur in de aula hingen prachtige schilderwerken die de kinderen met plaatselijke kunstenaars hadden gemaakt en op het podium stonden goudkleurige “koninklijke” stoelen die de directeur zelf op de kop had getikt bij de restyling van het plaatselijke gemeentehuis. Lees verder...

Bezield en bezielend onderwijs

Met hart en ziel lesgeven? Hoe doe je dat als leerkracht? En wat is de functie van "de onderbreking hierin"? Het moment dat je even los komt van je onderwijsprogramma, omdat er iets gebeurt dat (in ieder geval voor je leerlingen) absoluut voorrang heeft. Hester Ijsseling is lector aan de Thomas More Hogeschool, waar zij onderzoek doet naar bezieling en onderbreking als onderdeel van leraar-zijn. 

Lees hier haar lectorale rede. 

Gezocht: docenten

Er worden 10 opleidingsplaatsen gratis beschikbaar gesteld voor docenten die zich het komend jaar willen verdiepen in Klassieke yoga en filosofie. Heb jij hiermee affiniteit, sta jij voor bezield en bezielend onderwijs, wil je je zelf verder ontwikkelen? In contact komen met je eigen wijsheid en die van de grote denkers die je al zijn voorgegaan? Wil je leren deze wijsheid aan te boren bij je kinderen? Meld je dan nu aan voor een kennismakingsgesprek.

Nieuwe locatie

Na jarenlang gast te zijn geweest bij Irene, werd het tijd voor een nieuw onderdak. En die hebben we per 1 september gevonden bij Miriam in Ilpendam. In haar holistische centrum worden healings, massages, yoga, meditatie, klankschaal bijeenkomsten en wat al niet meer gegeven. Je bent van harte welkom om de fijne sfeer en goede energie te komen ervaren.

Anouk en Valerie op televisie

Al jaren volgen Anouk en Valerie (beiden 11 jaar) op de zaterdagmiddag yoga- en filosofielessen. Bij Omroep Pim vertellen ze er - ter gelegenheid van de week van de kinderfilosofie - enthousiast over. Over wat we zoal te overdenken hebben en wat het met ze doet. Bekijk hier het filmpje.

Helende Verhalen (podcast)

Even helemaal wegdromen, naar een andere wereld. De wereld van het ware, het goede en het schone. Ieder verhaal in de podcast Helende Verhalen is een reis naar binnen, waar je bijzondere avonturen kunt meemaken, tot mooie inzichten kunt komen of gewoon even lekker kunt ontspannen. De podcast is gratis te beluisteren op Spotify. Iedere maand vind je er een nieuw verhaal.

Nu ook online

Online een docentenopleiding volgen, leek me vorig jaar nog onmogelijk. Inmiddels hebben we met elkaar ervaren dat we ons ook online kunnen verbinden en het lesprogramma kunnen volgen. En dat het ook voordelen heeft. Lees hier de inzichten van Monique (na de eerste les van de online stilteopleiding)

Blog: Boeddha, Socrates of Jezus?

“Ooh, dat is de Happy Boeddha! Ruikt hij ook lekker?” Verbaasd keek ik hem aan. “Ja, dat is van die geurtjes van Rituals.”,  vervolgde deze jongeman zijn verhaal. “Wij hebben die thuis!” Zijn vriend corrigeerde hem:  “Nee man, het is een soort tuinkabouter, onze buren hebben die ook in hun tuin staan.” Ik besefte dat we voor het beantwoorden van mijn vraag (wat is de overeenkomst tussen Boeddha, Socrates en Jezus?) wel wat tijd uit mochten trekken bij deze yoga- en filosofieles. Maar daar vergiste ik me in. Lees verder...