Nieuws

Start nieuw lesjaar

In september starten we met ons nieuwe lesjaar. Je kunt je vanaf 1 april inschrijven voor de diverse opleidingen en lessen op het gebied van yoga, stilte en filosofie. Voor zowel docenten, ouders als kinderen. Eerst een (online) proefles volgen? Dat kan! 

21 juni: Internationale Yogadag

21 Juni is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Yogadag. Over de hele wereld worden er allerlei verschillende yoga-activiteiten georganiseerd. Omdat 21 juni dit jaar op een maandag valt, houden wij onze yogadag (voor kinderen vanaf 8 jaar) op zaterdagmiddag 19 juni. Een ontspannende en creatieve middag, die we wellicht afsluiten met een duik in de Gouwzee of een kampvuur. 

Locatie: Natuurgebied 't Hemmeland te Monnickendam

Tijd: 15.30-17.30 uur

Prijs: 15 euro pp

Aanmelden: tot 1 juni per mail

Helende Verhalen (podcast)

Even helemaal wegdromen, naar een andere wereld. De wereld van het ware, het goede en het schone. Ieder verhaal in de podcast Helende Verhalen is een reis naar binnen, waar je bijzondere avonturen kunt meemaken, tot mooie inzichten kunt komen of gewoon even lekker kunt ontspannen. De podcast is gratis te beluisteren op Spotify. Iedere maand vind je er een nieuw verhaal.

Nu ook online

Online een docentenopleiding volgen, leek me vorig jaar nog onmogelijk. Inmiddels hebben we met elkaar ervaren dat we ons ook online kunnen verbinden en het lesprogramma kunnen volgen. En dat het ook voordelen heeft. Lees hier de inzichten van Monique (na de eerste les van de online stilteopleiding)

Blog: Boeddha, Socrates of Jezus?

“Ooh, dat is de Happy Boeddha! Ruikt hij ook lekker?” Verbaasd keek ik hem aan. “Ja, dat is van die geurtjes van Rituals.”,  vervolgde deze jongeman zijn verhaal. “Wij hebben die thuis!” Zijn vriend corrigeerde hem:  “Nee man, het is een soort tuinkabouter, onze buren hebben die ook in hun tuin staan.” Ik besefte dat we voor het beantwoorden van mijn vraag (wat is de overeenkomst tussen Boeddha, Socrates en Jezus?) wel wat tijd uit mochten trekken bij deze yoga- en filosofieles. Maar daar vergiste ik me in. Lees verder...

16 mei: Stiltewandeling rond Marken

Als je op Marken rondloopt en je blik verplaatst naar de horizon, dan word je als vanzelf stil. Dit is een plek waar je vanuit die stilte een krachtige energie kan voelen. Marken is niet voor niets opgenomen in het boek "Spirituele Plekken in Nederland" van fotograaf en schrijver Hans Ganzeboom. 

Wij organiseren op zondagochtend 16 mei een stiltewandeling over Marken en nodigen je van harte uit om mee te gaan.

Locatie: Centrale Parkeerplaats op Marken (waar ook de bussen stoppen)

Tijd: 10.00-12.00 uur

Prijs: gratis

Aanmelden: tot 15 mei per mail

Anouk en Valerie op televisie

Al jaren volgen Anouk en Valerie (beiden 11 jaar) op de zaterdagmiddag yoga- en filosofielessen. Bij Omroep Pim vertellen ze er - ter gelegenheid van de week van de kinderfilosofie - enthousiast over. Over wat we zoal te overdenken hebben en wat het met ze doet. Bekijk hier het filmpje.

Kinderen hebben verhalen nodig (online workshop)

Als het stormt, stormt het niet alleen buiten, maar ook binnen. In de hoofden van de kinderen in het klaslokaal. Intuitief weten we dan allemaal wat er nodig is om de kinderen in de klas weer iets stiller te krijgen: een verhaal. In deze workshop ga je verhalen beluisteren, je gaat ze voelen, je gaat ze begrijpen. Je kunt ze plaatsen in de ontwikkelingspsychologie van kinderen. En dit alles breng je uiteindelijk in de praktijk door zelf een verhaal te maken, speciaal voor de kinderen in jouw klas. Waar ze heel stil van worden.

 

Een drie uur durende workshop (online), die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt. Schrijf je nu alvast in. Beschikbaar vanaf 1 mei.

Gezocht: docenten

Er worden 10 opleidingsplaatsen gratis beschikbaar gesteld voor docenten die zich het komend jaar willen verdiepen in Klassieke yoga en filosofie. Heb jij hiermee affiniteit, sta jij voor bezield en bezielend onderwijs, wil je je zelf verder ontwikkelen? In contact komen met je eigen wijsheid en die van de grote denkers die je al zijn voorgegaan? Wil je leren deze wijsheid aan te boren bij je kinderen? Meld je dan nu aan voor een kennismakingsgesprek.