Yoga - Docent

Meer harmonie in de klas.

Tijdens de jaaropleiding Yoga Docent leer je hoe de kinderen in je klas spelenderwijs tot een soepeler, krachtiger en gezonder lichaam komen. Meer ontspannen en in verbinding met zichzelf en elkaar.  Naast het ervaren wat yoga met jezelf en je leerlingen doet, ga je door het bestuderen van de yoga-teksten het ook begrijpen en ben je in staat om het uit te leggen aan je kinderen.  Tevens leer je hoe je – door  zelf regelmatig yoga te beoefenen - meer vanuit hart en ziel les kan geven.

Het lesjaar bestaat uit 10 lesdagen. En wordt afgesloten met een officieel certificaat van deelname.

Yoga - kind (8+)

De basis: fysieke houdingen om spelenderwijs tot een soepeler, krachtiger en gezonder lichaam te komen.Je leert je te ontspannen, door je in te spannen. Bij jezelf te blijven en door te zetten als een houding even niet lukt. Of je er juist aan over te geven. Ieder les wordt afgesloten met een creatieve verwerkingsopdracht (en een kopje thee).

De opleiding bestaat uit 12 lessen die wekelijks plaatsvinden, m.u.v. schoolvakanties.

Stilte - Docent

Meer aandacht in de klas.

Tijdens de jaaropleiding Stilte Docent leer je de kinderen in de klas (en jezelf!) om de stilte op te zoeken.  En even helemaal tot zichzelf te komen. Ze krijgen meer controle over alle (pieker)gedachten en kunnen zich beter concentreren. Het is het vervolg op de opleiding Yoga Docent. Naast het ervaren wat stilte met jou en je leerlingen doet, ga je het ook begrijpen door het bestuderen van de yoga-teksten. Tevens leer je hoe je – door  zelf regelmatig yoga te beoefenen – met meer aandacht  les kan geven.

Het lesjaar bestaat uit 10 lesdagen. En wordt afgesloten met een officieel certificaat van deelname.

Stilte - kind (8+)

Het vervolg: naar binnen keren. Even helemaal tot jezelf komen, los van alle prikkels die de hele dag bij je binnen komen. Je leert je spelenderwijs beter te concentreren. Om controle te krijgen over alle (pieker)gedachten en met meer aandacht te kunnen leven. Iedere les wordt afgesloten met een creatieve verwerkingsopdracht (en een kopje thee).

De opleiding bestaat uit 12 lessen die wekelijks plaatsvinden m.u.v. schoolvakanties.

Filosofie - Docent

Meer wijsheid in de klas.

Tijdens de jaaropleiding Filosofie Docent leer je de kinderen in je de klas in contact te komen met de (oude) wijsgeren van Socrates tot Sartre, maar leer je ze ook om weer in contact te komen met hun eigen wijsheid. Het is het vervolg op de opleiding Stilte Docent. Naast het ervaren wat filosofie met jou en je leerlingen doet, ga je door het bestuderen van de yoga-teksten het ook begrijpen. En ben je in staat om op jouw manier invulling te geven aan wijsheid in het onderwijs.

Een lesjaar bestaat uit 10 lesdagen. En wordt afgesloten met een officieel certificaat van deelname.

Filosofie - kind (10+)

De top: ontmoet de (oude) wijsgeren van Socrates tot Sartre, maar kom vooral weer in contact met je eigen wijsheid. We lezen uit het boek van De Wereld van Sofie (Jostein Gaardner), zoeken naar antwoorden op lastige vragen. "Waar komt de wereld van daan?"En: "Bestaat het lot eigenlijk?". En worden steeds wijzer... Iedere les wordt afgesloten met een creatieve verwerkingsopdracht (en een kopje thee).

De Spirituele School

De lessen vinden plaats op

• Hellingweg 8-10 te Broek in Waterland

• je eigen school;