Missie

Ik geloof diep van binnen dat de kinderen van deze wereld verbinding nodig hebben. Verbinding in eerste instantie met zichzelf. Met hun fysieke lichaam, hun emoties, hun ziel, hun creativiteit, hun dromen, hun passies, hun uitdagingen. Met hun eigen wijsheid.

In tweede instantie is daar de verbinding met de ander: hoe we respectvol met elkaar om kunnen gaan, echt naar elkaar kunnen luisteren (ook al ben je het er niet mee eens). Maar ook door geraakt te worden. Door het goede, het ware en het schone.

In derde instantie is daar de verbinding met de natuur. Met de schoonheid die het ons brengt, met de verantwoordelijkheid die we hiervoor dragen ook voor volgende generaties. Maar ook een innige verbinding met de dieren om ons heen.

Tot slot is er de verbinding met het universum. Met de maan, de sterren, de wind, de zon, het heelal. En alles wat we misschien niet met het blote oog kunnen zien.

Verbinding thuis en op school

Wat we nodig hebben om dit geloof in de stof te zetten? Bevlogen docenten en opvoeders die met hart en ziel weer durven les te geven. Die het lef hebben om het voor te leven. Het lef om op te staan en zich sterk te maken voor bezield en bezielend onderwijs.

Mijn deel in dit geheel is om mijzelf,  docenten, opvoeders en kinderen te begeleiden in het maken van verbinding. Raja Yoga is voor mij hierin de rode draad. Raja betekent koninklijk, Yoga betekent verbinding. Een verbinding met jezelf, de ander, de natuur en de wereld om je heen.

De driejarige docentenopleiding (HBO-niveau)  is gebaseerd op Raja Yoga en bestaat uit een doorlopende leerlijn met drie modules: yoga, stilte en filosofie. Elke module wordt afgesloten met een meesterproef. Centraal in de opleiding staan de Yoga Sutra's van Patanjali. Na het eerste lesjaar (10 lesdagen) kun je al zelf de lessen gaan geven op jouw school, in je praktijk of thuis met je eigen kinderen. Naast de docentenopleiding verzorg ik ook studiedagen voor het onderwijs en de kinderopvang, stiltebijeenkomsten voor ouders en yoga, stilte en filosofielessen voor kinderen

Voel jij je geroepen om jezelf en de kinderen van deze tijd te voeden? Om ze weer in contact te brengen met zichzelf? Laat dan een berichtje achter.

Angela de Rie - oprichter De Spirituele School

Raja Yoga docent

Opgeleid door Sri Ajita Barbier van het Raja Yoga Instituut Nederland (basis-, docenten- en meestersopleiding).Lid van Samenwerkende Yogadocenten Nederland.

Pedagoog

Ruim 15 jaar ervaring in het begeleiden van zowel kinderen, ouders als docenten. Opgeleid aan de  Hogeschool InHolland in de pedagogiek.

Verhalen verteller

Auteur van het boek Blije kinderen over yoga in de opvoeding. Blogger op www.spiritueleles.blogspot.nl en www.yogaisleven.blogspot.nl. Podcast: Helende verhalen.

deelnemers

1.

"De kracht van deze opleiding zit in de  combinatie van theorie op een hoog niveau, gecombineerd met praktische kennis."

2.

"De opleiding is goed te gebruiken in mijn eigen praktijk. Het verdiept mijn persoonlijke groei."

3.

"De persoonlijke benadering is fantastisch. Tegelijkertijd is er een prachtige balans in de groep. Een ieder kan zichzelf zijn, en vult elkaar aan."

4.

"Er wordt steeds een relatie gelegd met het werken met kinderen en hoe je dit kunt aanpakken."

5.

"Het meest waardevolle aan de opleiding vind ik het bestuderen van de yoga sutra's en alles wat er mee te maken heeft."

6.

"Het lijkt me een verrijking voor mijn klas, school en bovenal mezelf."

7.

"In deze drukke tijd zijn momenten van bezinning, stilte, in contact zijn met jezelf voor iedereen, en zeker kinderen, heel belangrijk. Het lijkt me veel voldoening geven dit aan kinderen aan te bieden."

De Spirituele School

De lessen vinden plaats op

• Hellingweg 8-10 te Broek in Waterland

• je eigen school;